STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

2022 blev ett rekordår för Ducati

Claudio Domenicali, VD Ducati. Bild: Ducati.

Ducati avslutar ett riktigt bra år med 61 562 levererade motorcyklar över hela världen, vilket gjorde 2022 till det bästa året någonsin för den italienska tillverkaren.

Rekordleveranser trots den globala logistik- och leveranskrisen – där försäljningen ökade med 3,6 procent jämfört med 2021.

Den mest populära maskinen var Multistrada V4 med mer än 10 000 motorcyklar levererade över hela världen ifjol och Ducatis försäljningsnätverk fortsätter sin expansion och når rekordstora 821 återförsäljare globalt.

Claudio Domenicali, VD Ducati, säger i ett pressmeddelande:

-Detta försäljningsresultat är resultatet av den väg som har fått oss att ständigt investera i utvecklingen av innovativa motorcyklar och konsekvent sträva efter att förbättra kvaliteten på produkterna och de upplevelser som våra passionerade kunder åtnjuter. 

Under 2022 bekräftade Italien sig som huvudmarknad för Ducati, med 9578 motorcyklar och en tillväxt på 10 procent jämfört med 2021. USA ligger på andra plats med 8441 levererade enheter, en minskning med -6 procent jämfört med 2021 på grund av logistiska svårigheter och förseningar i utlandssändningar. Ett annat strategiskt land för Ducati är Tyskland, som växte med 9 procent under 2021 och med 6678 levererade motorcyklar positionerar sig som den tredje största marknaden.