STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

2022 Cake Worlds Race North American Championship 

Bild: Cake.

Att köra rent i lera går alldeles utmärkt. Elmaskinerna ger omedelbart vridmoment och jämn, konsekvent kraftleverans. Och, räckvidden funkar perfekt för korta, snabba heat, som i samband med Cake Worlds Race som avgjordes förra helgen i San Diego, USA.

Varje deltagare tävlar på exakt likadan maskin i exakt samma skick för att hålla utrustningen så jämn som möjligt. Hojen är modellen Cake Kalk OR racercykel, som ger 15 hästkrafter och 279 Newtonmeter i vridmoment samtidigt som den väger 75 kilo, inklusive batteriet. Toppfarten är 90 kilometer per timme. Utrustad med helt justerbar Öhlins-fjädring. Kalk OR har tre körlägen, från topphastighet på 48 kilometer i timmen och tre till fyra timmars räckvidd upp till maxläget och cirka en timmes körning.

Det inledande Cake Worlds Race-evenemanget ägde rum på det historiska Del Mar Fairgrounds arena som mestadels är värd för hästkapplöpningar.

En mängd professionella talanger från motocross och mountainbike var inbjudna att delta i detta första event. Tävlingarna är öppna för både tjejer och killar som tävlar mot varandra, till den första deltävlingen kom sju tjejer.

Nästa stopp för Cake Worlds Race 2022 är Europa för de kommande två omgångarna, först i Frankrike i juli och sedan i Sverige i augusti. 

Finalen körs på Fox Raceway i Pala, Kalifornien i september. Det är där de nordamerikanska vinnarna kommer att ta sig an sina europeiska motsvarigheter för att avgöra vem som blir mästare 2022.

-Cake Worlds handlar om att sprida glädje av att köra hoj, att bevisa att det är inkluderande samtidigt som det visar att det är möjligt att njuta av motorcykelracing utan att förorena eller störa lokalsamhället, säger Cakes grundare och VD Stefan Ytterborn i ett uttalande.