STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

2023 Ninja ZX-10R och RR 

Kawasaki Ninja ZX-10RR 2023 års modell. Bild: Kawasaki.

Ninja ZX-10R och Ninja ZX-10RR från Team Green är här, och har en aerodynamisk kaross och integrerade winglets, vilka bidrar till såväl downforce som stabilitet. Utrustad med kompakta LED-strålkastare och TFT-instrumentering i färg som kan kopplas ihop med förarens smartphone tack vare Kawasakis Rideology-app, och ger olika uppdateringar om motorcykelns status. Även när den står parkerad.

Övrigt som kommer med hojarna är elektronisk farthållare, integrerade förarlägen och KCMF – Kawasakis innovativa kurvstyrningsfunktion. Båda modellerna har dragit stor nytta av Kawasaki Racing Team och den erfarenhet som finns där samt den flerfaldig mästaren i WorldSBK, Jonathan Rea. Motorn är vätskekyld fyrtakt DOCH på 998 kubik. Med 16 ventiler i Ninja ZX- 10R toppar den på 200 hästkrafter vid 13 200 varv per minut. Ninja ZX-10RR med RamAir-assistans ökar till 211 vid 14 000 varv per minut. 

Inflytandet från tävlingsbanan sträcker sig även till utformningen av den luftkylda oljekylaren som Kawasaki Racing Team hjälpte till att utveckla. RR-modellen har skapats för Superbike, med en motor med högre varvtal och en rad komponenter.