STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

25% drömmer om att köra hoj

Foto. Matilda Grebestam (WikbergFrisk)

Intresset för att börja köra motorcykel är stort bland svenskarna visar en ny undersökning från Novus på uppdrag av Yamaha Motor Scandinavia. 

I undersökningen har man frågat den svenska allmänheten om de någon gång drömt om att börja köra MC där drömmen lever bland en fjärdedel av befolkningen. Intresset är ännu större bland de under 30 år där en av tre uppger att de vill börja köra MC.  

Kostnad är den största faktorn att man inte redan idag kör MC, 16 procent. 

En majoritet av de tillfrågade upplevde MC som ett osäkert transportmedel generellt, 69 procent. Samtidigt har statistik från Trafikverket visat att även om antalet motorcyklar ökat på de svenska vägarna har olyckorna för MC-förare gått ner de senaste 20 åren. 

-Precis som alla aktörer inom MC-Sverige vill ju vi att fler ska få uppleva det fantastiska med att köra på två hjul. Som branschorganisation vet vi att motorcykeln är ett säkert transportmedel om man kör på rätt sätt. Tillverkarna utvecklar säkerhetstekniken kontinuerligt, och tillsammans med det arbete som alla parter gör för att öka medvetenheten för säker körning, tror jag vi kommer få se fler som ger sig ut på vägarna framöver, säger Niklas Kristoffersson, VD på branschorganisationen McRF.