STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Acem väljer ny ledningsgrupp

Ny ordförande i Acem blir Michele Colaninno från Piaggio Group. Bild: Piaggio Group.

European Association of Motorcycle Manufacturers (Acem) tillkännagav den 15 juni olika utnämningar kopplat till seniorledarskap. Ny ordförande, efter Stefan Pierer, blir Michele Colaninno, VD vid Piaggio Group samt grundare och ordförande för Piaggio Fast Forward. Därtill utsågs även tre vicepresidenter, vilka kommer att stödja presidenten i hans uppdrag att leda organisationen under hans tvååriga mandat.

De utsedda vice ordförandena är: Stefan Pierer, VD för KTM AG, och avgående VD för Acem. Den andra två är Dr Markus Schramm, chef för BMW Motorrad, motorcykelgrenen inom BMW Group och Eric de Seynes, VD för Yamaha Motor Europe N.V.

Antonio Perlot, ACEM:s generalsekreterare, sa i ett pressmeddelande:

-Stefan Pierer har gjort ett utmärkt jobb med att positionera Acem för framtiden och förstärka vårt team i Bryssel. Detta var väsentligt i en tid då rörligheten och de industriella ekosystemen i Europa genomgick snabba och viktiga omvandlingar, och det är fortfarande en viktig faktor eftersom dessa förändringar fortsätter att äga rum. Jag ser fram emot att arbeta med Michele Colaninno och vårt nya ledarteam, våra partners i de europeiska institutionerna och andra intressenter inom mobilitetsområdet, för att säkerställa att möjligheter tas tillvara i motorcykelsektorns och samhällets intresse.