STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Alla kan köra hoj

Bike Experience USA är ideell organisation som hjälper funktionshindrade förare att hitta sätt för dem att fortsätta köra hoj, med lite modifiering.

Organisationen grundades 2016 av Michael Petrosini, som tidigare hade tillbringat tid i Storbritannien med den ursprungliga välgörenhetsorganisationen Bike Experience. Grundad 2011 av föraren Talan Skeels-Piggins, efter att han blev förlamad från bröstet och nedåt. Efter flera år var han tillbaka till att köra bandagar, och lära ut tekniken till andra handikappade motorcyklister.

För två år sedan började TBEXUSA arrangera bandagar med några av sina programutexaminerade, och till 2022 har ett blandat team med funktionshindrade att med TBEXUSA tävlat i N2/WERA Endurance/Relay racing-serien. Organisationen höll i september ett evenemang i Warminster Community Park i Warminster, Pennsylvania.

Och, nyligen slog Yamaha Champ School sig ihop med TBEXUSA för att träna på Pittsburgh International Race Complex. Ett bevis på hängivenheten och uthålligheten hos varje förare som har hittat ett sätt att ta sig upp och köra hoj igen. En inspiration för många MC-förare runt om i världen.

Här kan du titta på en film från verksamheten: