STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Ana Carrasco i topp, efter skadan

Ana Carrasco lyfter segerbucklan efter racet på Misano World Circuit i Italien. Bild WorldSBK.

Den spanska roadracingföraren Ana Carrasco körde 2017 i det nybildade världsmästerskapet Supersport 300. Och, hon blev den första kvinnan att vinna ett race i en VM-serie, segern kom i Portugal. Året efter tog hon två segrar och två pallplatser och vann World Supersport 300-titeln efter en dramatisk final i Frankrike. Därmed även den första kvinnan i världen att vinna ett världsmästerskap i roadracing.

Säsongen 2020 kraschade Carrasco och bröt två ryggkotor, under en test på Estoril Circuit i Portugal. Efter fem månader av återhämtning fick hon i februari i år ett klartecken från läkaren att börja köra igen. Efter ytterligare fem månader tog Carrasco hem segern i race 2, på Misano World Circuit i Italien förra helgen.

Efter segern i helgen sa Carrasco till pressen: Jag är så glad eftersom vägen hit efter skadan var riktigt lång. Många månader utan racing och en comeback är alltid svår. Jag kan inte vara mer nöjd med detta resultat.

Nästa race i världsmästerskapet Supersport 300 körs på Assen i Nederländerna den 24-25 juli. Tid för Carrasco att fortsätta finslipa formen.