STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Ana Carrasco klar för Moto3!

Ana Carrasco lämnar Kawasaki och Supersport300 för att köra Moto3 på en KTM. Bild: WSBK.

I lördags skrev vi om att Ana Carrasco kunde vara på väg tillbaka till Moto3. Nu är det officiellt. Det blir Moto3 för 24-åringen med det spanska teamet BOÉ SKX där hon ersätter David Salvador. Teamkollegor blir David Muñoz och Gerard Riu. Det på grund av att Muñoz bara är 15 år gammal fram till den sjunde deltävlingen.

Spanjorskan hamnade i rekordböcker för roadracing när hon 2013 blev den den första kvinnan att ta poäng i Moto3. Hon tävlade då för Team Calvo på en KTM.

När Carrasco gick in i Supersport 300 World Championship blev hon 2017 den första kvinnan att vinna en deltävling i ett FIM-sanktionerat världsmästerskap. 

Året efter tog Provec Kawasaki-föraren hem titeln i Supersport 300. 

Under 2020 kämpade Carrasco med en ryggradsskada 2020, men ifjol tog hon hem en seger i Supersport 300, Misano i Italien. 

För att hålla sig i form inför det första försäsongstestet deltog Carrasco förra veckan i det officiella testet inom Superbike World Championship på Jerez-banan. Hon körde då en Kawasaki Supersport 600 kubik. Nu kommer Carrasco åter att köra race på en KTM.