STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Aprilia specialutgåva RS 660 Extrema

Aprilia RS 660 Extrema. Bild: Aprilia.

Här har ni den helt nya Aprilia RS 660 Extrema, tillskottet i mellanviktsserien för supersporthojar. En specialutgåva med extra prestanda och minskad vikt.

Maskinen har fått sitt namn från RS125R Extrema från 1990-talet, under en tid då Aprilia nådde framgångar i 125cc World Championship och rönt framgångar i MotoAmerica. 

Extrema-versionen är baserad på RS 660-plattformen, men lägger till ett antal kolfiberkomponenter som sänker vikten till 166 kilo för ett attraktivt effekt-till-vikt-förhållande, till de 100 hästkrafter som produceras av parallelltvillingen. Utrustad med ett nytt, gatulagligt, avgassystem från SC-Project som hjälper till att få ner vikten tack vare en ljuddämpare i kolfiber. Det plus andra kolkomponenter. Därtill ett elektroniskt alternativ för att ställa in quickshiftern för ett omvänt växlingsmönster – race shift. Enkelt att justera genom hojens ECU för den som vill köra till banan. Monteringsfästet för avgasfästet gör det också möjligt att ta bort passagerarpinnarna. 

Aprilia RS 660 Extrema kommer att finnas tillgänglig från 2023.