STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Aprilia två MotoGP-team 2023

Aprilia ställer upp med ytterligare ett tema till 2023. Bild: Aprilia.

Idag på morgonen släpptes nyheten att Aprilia ställer två upp med två fabriksteam i MotoGP. Något vi flaggade om här igår när Aprilia höll en presskonferens i samband med att teamet förlängt kontrakten med Aleix Espargaro och Maverick Vinales. 

Aprilia kommer att samarbeta med MotoGP-teamet RNF, som kör Yamaha, under ledning av Razlan Razali för att sätta in satellit MotoGP-maskiner till nästa säsong. Razali var tidigare högsta chef för det nedlagda Petronas Sepang Racing Team, där Johan Stigefelt jobbade. 

Det är fortfarande oklart om Yamaha kommer att tävla nästa säsong med bara två hojar, med förarna Fabio Quartararo och Franco Morbidelli, eller om de kommer att slå sig ihop med ett annat team med tanke på tomrummet efter Suzuki.

Som en del av affären kommer Aprilia att investera i utbildning för ingenjörer, tekniker och andra lagroller, såväl som förare.

-Jag är glad att kunna tillkännage avtalet med RNF Racing. Vi har alltid resonerat i små steg och när vi visar konkurrenskraften hos vår RS-GP är en naturlig del av resan att se två till på banan, sa Aprilias vd Massimo Rivola.