STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Backspegel som blir en vinge

Stealth på en Yamaha R1. Pressbild från Rizoma.

Det italienska företaget Rizoma föddes ur en utmaning för 20 år sedan, att föra stil och design till en bransch där produkten sågs som en reservdel.

Nu har Rizoma tagit fram Stealth, en helt ny backspegel som kan omvandlas till en aerodynamisk vinge. Designad speciellt för supersporthojar. 

Stealth består av en fast del som gör det möjligt att montera den direkt på kåpan och en rörlig del som fungerar som en spegelglashållare. Tack vare ett roterande system justeras de två delarna med en enkel rörelse.

I öppet läge är den en backspegel som används på vägen, i linje med förarens ögon för en vy bakom. 

När den är stängd med en vinkel på 25 ° i förhållande till marken blir den en aerodynamisk vinge som skapar upp till 4 kilo downforce vid 300 km/h på banan. Perfekt i ögonhöjden när föraren går in i den aerodynamiska körpositionen, vilket förhindrar att föraren tappar vindskyddets luftskydd.

För närvarande är priset satt till 399 Euro och Stealth är designad för att passa ett utvalt antal sportmotorcyklar då den fasta delen är unik för varje modell.

BMW S1000RR, Ducati Panigale V2 & Panigale V4, Honda CBR1000RR-R, Kawasaki Ninja 1000 ZX -10R, Suzuki GSX-R 1000 och Yamaha R1.

Stealth kommer i tre färger: svart, silver och åskgrå.

Här kan du hitta information om Stealth finns till din supersport: www.rizoma.com