STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

BMW iFAce lanseras till hösten

Bild: BMW.

System för ansiktsigenkänning är inget nytt, och snart kan tekniken landa i motorcyklar. BMW lanserar den nya tekniken senare under året på några av sina hojar. Systemet heter iFace och använder ett par olika system för att låsa upp och starta motorcykeln. Dels ett system som använder randprojektion för att bygga en 3D-karta över förarens ansiktsdrag, utan hjälm. Detta system bygger en virtuell modell av användarens ansikte i tre dimensioner, med hänsyn till djup och kontur.

Den andra metoden är att låsa upp motorcykeln när föraren bär hjälm, och den använder infraröd iris-hornhinna-skanning. För att komma runt tonade visir, solglasögon och kontaktlinser uppges systemet vara utrustat med ett polarisationsfilter, som gör att det kan skära genom mörkfärgat glas och plast. Systemet kommer att fungera i alla ljusförhållanden, även totalt mörker.

BMW-systemet kan också ställas in för att inkludera meddelanden som skickas till föraren för att tala om för dem om någon obehörig försöker starta hojen.

Systemet ska presenteras för allmänheten på en motorcykelmässa hösten 2023, och lanseras på BMW:s boxermotorcyklar.