STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Brice Henneberts ombyggda Indian FTR

Indian FTR AMA by Brice Hennebert. Bil: Indian Motorcycles.

Brice Hennebert från Workhorse Speedshop är skaparen av den spektakulära Appaloosa, en dragracinghoj baserad på en 2018 Indian Scout Bobber. Han har även gjort ytterligare en version av Appaloosa.

Nu har han byggt om den första av två mycket speciella Indian FTR; Black Swan och FTR AMA. Beställda av två bröder. Den första hojen, FTR AMA, är en ljus och imponerande motorcykel med en vink åt 1980-talet. 

I ett pressmeddelande från Indian Motorcycles säger Hennebert: 

-Uppdraget var ganska öppet, något färgglatt och lika skarpt som en krigsstridsvagn. Den enda begränsningen var att färgen var inspirerad av Martini Racings färgsättning. Efter lite research och brainstorming med mig själv, baserade jag utseendet kring AMA SBK-racers från 80-talet och rallybilarna från samma era. De främsta influenserna var Lancia Delta HF blandat med Bol d’Or 750s och lite muskelcykel-DNA.

Han började arbetet i februari 2021, och första beslut var att behålla en upprätt körställning, något nära den ursprungliga FTR och att använda originalstyret. Därifrån skulle många förändringar ske.

Hennebert använde CAD-design baserad på en 3D-skanning av FTR-chassit. Alla delar är 3D-printade och förstärkta med kolfiber. Inbäddat bakom frontplattan sitter OEM-panelen från den nya Indian Chief. En design som ligger mer i linje med retroracingstilen. Men, med alla alternativen hos en modern maskin – som telefonanslutning och laddning. Sadeln är klädd i ett slätt borstat läder av Jeroen från Silver Machine, och en gammaldags baklykta är anpassad för lysdioder. Hjulen är ett samarbete med Fabio från JoNich Wheels i Italien. Designen är baserad på hans Rush-hjul, och blir komplett med Dunlop GP-däckset.

Här kan du följa Hennebert på Instagram @workhorse_speedshop och Facebook at @workhorsespeedshop.