STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Buell is back on track!

Buell Hammerhead 1190. Bild Buell.

Nu producerar amerikanarna en egen sporthoj igen. Det är det Michigan-baserade företaget Buell Motorcycle Co som meddelar att den legendariska Buell Hammerhead 1190 kommer att tas i produktion. Och, för bokningen öppnar från och med 1 november i år. 

Bill Melvin, VD för Buell Motorcycle Co säger på förtagets hemsida: 

När vi sa att Buell är tillbaka, menade vi det. Vi har tidigare chefer från Buell, General Motors, Lotus Engineering, Toyota och Bombardier Recreational Products som säkerställer att vi tillverkar och utvecklar produkter av högsta kvalitet. Nu lägger vi sista handen på vår fabrik och drar i gång produktionen av den bästa amerikanska supersporthojen den 1 november, Buell Hammerhead 1190. 

Motorn är bygg på hemmaplan, en Grand Rapids, och har 185 högpresterande hästkrafter i den 72-graders V-Twin-motorn. Buells unika chassi och bromssystem är nyckeln till framgången på racerbanan, och på vägen. Hammerhead har ett specialiserat material i ramdesign som ger styrka, lägre tyngdpunkt och ökad balans. Det unika främre bromssystem har en omkrets som minskar den fjädrande vikten så att föraren får oöverträffad prestanda och känsla i kurvor. Vikten ligger på 419 kilo.  

Framtida modeller kommer att innehålla varianter för off-road, touring och glidare. 

Här kan du läsa mer: www.buellmotorcycle.com