STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Cairoli och Ducatis motocrossatsning

Antonio Cairoli lämnar KTM och ingår i Ducatis nya motocrossprojekt. Bild: KTM.

Antonio Cairoli meddelade igår att han lämnade KTM, vilket underblåste spekulationer om att han skulle ansluta sig till Ducati:s motocrossprojekt. Detta är nu bekräftat. Ducati kommer att tävla nästa säsong med Alessandro Lupino i 2024 italienska Motocross Championship. Lupino var tillsammans med Cairoli med i Team Italy i 2021 Motocross of Nations. 

Ducati säger att dess fokus med det nya terrängprojektet “är en kombination av sökandet efter lätthet som drivs till det extrema, toppkomponenter och motorer som kännetecknas av en mycket bred leveranskurva.” 

Lupino kommer att arbeta med den niofaldiga motocrossvärldsmästaren Cairoli som testförare för Ducati, utöver sina tävlingsuppgifter i det italienska mästerskapet. Om det blir några tävlingar för Cairoli återstår att se.

Cairoli sa: Jag är oerhört glad över att bli en del av Ducatis universum, som alltid har varit en symbol för italienskhet i världen, och att ge mig ut på detta spännande nya äventyr, i ett helitalienskt projekt. Att kunna ge mitt bidrag till utvecklingen av Borgo Panigale motocrosscykel är en dröm som går i uppfyllelse och är en källa till djup stolthet för mig.