STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Cake granskar papper som ersättning för plast 

Bild: Cake.

Det händer mycket när det gäller ny teknik. Cake, den svenska tillverkaren av eldrivna tvåhjulingar, tillkännagav idag ett tekniskt partnerskap med PaperShell, med syftet att åstadkomma ett hållbart alternativ till plast, lämplig för användning i fordonsindustrin.

-Cake grundades för att inspirera till ett nollutsläppssamhälle och det handlar naturligtvis om att noggrant undersöka de bästa möjliga materialen för användning i våra elcyklar. Vi är glada över att arbeta med PaperShell och hoppas att vi kan spela en avgörande roll för att hitta ett material som kan minimera eller till och med utrota användningen av konventionell plast i våra motorcyklar. Det här är ett samarbete som i slutändan kommer att gynna hela fordonsbranschen och utanför, säger Stefan Ytterborn, grundare och VD för Cake, i ett pressmeddelande.

PaperShell är en naturfiberkomposit som är starkare än plast men med betydligt lägre klimatpåverkan, 0,65 kg CO2e per funktionell enhet (kg) material, jämfört med polypropen (4,95 kg CO2e) eller glasfiber (25,05 kg CO2e). 

Cake kommer att samarbeta med PaperShell för att utvärdera materialets egenskaper och dess potentiella användning som ett alternativ till vissa plaster som för närvarande används i deras produktion av premiumelektriska motorcyklar.