STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Cake lanserar Åik

Cake Åik. Bild: Cake.

Åik är en elmotorcykel inom den svenska tillverkarens professionella :work-serien.

Liksom modellen Ösa är Åik designad kring en modulär aluminiumram så att föraren kan utrusta Åik med rätt typer av ställ, väskor, släpvagnar, korgar och passagerarsäten med mera för att passa jobbet.

Genom att skapa en transportlösning som inte kräver någon speciell licens för att köra, har Cake fyllt ett tomrum i :work-serien. 

-Med Åik, som ansluter sig till :work-serien, erbjuder vi nu ett komplett sortiment av elektriska tvåhjuliga lösningar för alla företag som behöver en transportlösning, säger företagets grundare och VD Stefan Ytterborn.

Nyckelfunktionen hos Åik är dess batteri, eller batterier. Ett av 750 Wh-batterierna kan driva cykeln i upp till 120 kilometer, men användare kan ansluta upp till tre batterier för att utöka räckvidden. Batterierna kan även driva elektroniska enheter som temperaturkontrollerade matlådor, elektroniska verktyg och utrustning.

Åik är tillgänglig för förbeställning på ridecake.com och förväntas börja levereras i maj i år, och under våren kommer ett bredare sortiment av tillbehör att finnas tillgängligt.

På ett eller annat sätt kommer alla Cake-namn från Gotland. Åik kommer från det lokala antika språket “gutniska” och betyder ‘stor och tung last’ och syftar på Åiks hundratals brukskombinationer för att dra, stuva och bära tunga laster.