STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Can-Am återvänder till tvåhjulsmarknaden

Can-Am Origin dual-sport. Bild: Can-Am.

Det kanadensiska företaget Can-Am presenterar ina första nya tvåhjuliga motorcyklar på 35 år med lanseringen av elmaskinerna Can-Am Origin dual-sport och Can-Am Pulse roadster. 

Can-Am Pulse roadster.Bild: Can-Am.

Företaget ägs av Bombardier Recreational Products, och producerade hojar under 1970- och 1980-talen och deras motocross- och terrängmodeller nådde framgångar på de nordamerikanska banorna. Och, 1987 avvecklades varumärket innan det  19 år senare återupplivades av BRP, som en del av en serie trehjuliga motorcyklar och trikes.

Med en MC-marknad som tagit de första stegen mot övergång till elkraft, tillkännagav BRP i våras sina planer på att återuppliva Can-Am som ett tvåhjuligt motorcykelmärke, med elektriska drivlinor. Fyra nya modeller fanns med som en del av presentation.

Nu har Origin och Pulse avtäckts med en design som döljer de traditionellt skrymmande batteripaketen. Origin är den största av de två modellerna, inspirerad av Can-Ams ”Track ‘n’ Trail”-rötter, och designad för terräng och vägprestanda.

Den mer stadsfokuserade Can-Am Pulse roadster har designats för pendling.

Tekniska specifikationer har inte presenterats. BRP är delägare av Rotax som tidigare har arbetat med Aprilia och BMW, för att utveckla Rotax E-Power.

Can-Am Pulse och Can-Am Origin är planerade att lanseras 2024.