STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Dåliga däck vanligaste orsak till fel vid besiktning

Bild: Pexels.

Däck är bland de vanligaste farliga orsakerna till anmärkning i besiktningsprotokollet i Storbritannien när det kommer till motorcyklar. Det skriver Wisordown på sin hemsida.

Enligt brittiska National Motorcyclists Council (NMC) misslyckas en tredjedel av motorcyklarnaatt ta sig igenom vid den första inspektionen vilket gör däcken till den mest vanlig farliga orsak till anmärkning vid besiktning av MC.

Därför har ett nytt partnerskap mellan NMC och TyreSafe skapats och som strävar efter att minska antalet motorcyklar som rullar med farliga däck på brittiska vägar. 

Samarbetet syftar till att förklara för motorcyklister, särskilt de som äger äldre hojar, att det också finns kostnader i form av prestanda och bränsleförbrukning förknippade med att köra på dåliga däck, såväl som de uppenbara säkerhetsriskerna.

NMC:s verkställande direktör Craig Carey-Clinch:

-Med våra gemensamma ambitioner för motorcykelsäkerhet är NMC glada över att vara i partnerskap med TyreSafe. Detta stärker ytterligare den växande koalitionen av förare och trafiksäkerhetsintressenter i syfte att uppmärksamma regeringen och andra på vikten av motorcykelspecifik säkerhet, som en del av en bredare leverans av trafiksäkerhet.