STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Damon Motors HyperSport

Damon Motors HyperSport, en eldriven sporthoj. Bild Damon Motors.

Damon Motors bildades 2016 och är en kanadensisk tillverkare av elmotorcyklar, med sin bas i Vancouver. Nu medlar företaget att deras eldrivna HyperSport-hoj har passerat 40 miljoner US dollar i förbeställningar. 

Motorcykeln är en minst sagt en imponerande elektrisk hoj. HyperSport klarar 32 mil per laddning, blandad körning, och kan nå en topphastighet på 320 kilometer i timmen. Det tack vare toppeffekter på 200 hästkrafter och 200 Newtonmeter i vridmoment. Damon uppger att HyperSport kommer att klara 0-97 kilometer i timmen på under tre sekunder. Med dessa fakta från tillverkaren är det inte konstigt att intresset från potentiella köpare är stort.

Den är utrustad med funktioner som Damons avancerade varningssystem CoPilot och elektronisk styrd justerbarhet via Shift. Med Shift anpassar sig hojen till föraren, inte tvärtom. Genom att trycka på knappen växlar hojen direkt under färd mellan sport- och pendlarposition, och förändrar triangeln; förarens sittposition, styrpositionen och fotstödet.

HyperSport finns för närvarande i fyra varianter; SE, SX, HS och Premier. Priserna för SE, SX och HS börjar på 16 995 $, 19 995 $ respektive 24 995 $.