STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Det 1000:e GP-loppet körs på Le Mans

Under årets MotoGP-säsong kommer det 1000:e GP-loppet att avgöras i samband med SHARK Grand Prix de France på klassiska Le Mans. Ifjol tog sig över 110 000 fans till banan för att följa racet på söndagen.

Le Mans har varit värd för 35 Grand Prix, första gången var 1969. Sedan år 2000 har MotoGP besökt banan varje år.

Det allra första Grand Prix ägde rum i juni 1949 på Isle of Man TT, det första av sex evenemang under sportens första säsong. Sedan dess har MotoGP vuxit till en global tävling, med en 21-loppskalender som spänner över fem kontinenter 2023.

Under MotoGP:s mer än 70-åriga historia har 125 olika världsmästare korats i soloklasserna, från 20 olika nationer. Sporten har tävlat i 29 länder och 73 banor har varit värd för tävlingar, och två nya kommer att läggas till årets kalender; Indien och Kazakstan.

Årets säsong inleds den 24 mars i Portugal, i stället för Qatar. Arbetet med Losail International Circuit flyttade fram det loppet till 19 november, näst sista tävlingshelgen. Efter Portugal åker MotoGP till Argentina och Circuit of the Americas i Austin, Texas för deras enda besök i USA innan de beger sig tillbaka till Europa för de flesta av de kommande tio omgångarna.