STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Det ska börjas i tid det som motorcyklist ska bli

Dagisbarn i Los Angeles får expertråd från mångfaldiga Supercross- och motocrossmästaren Eli Tomac. Foto: Yamaha.

Den ideella organisation All Kids Bike startades 2017 av Strider Education Foundation, bildad av företaget Strider som gör balanscyklar för små barn och vilka kan konverteras till trampcyklar när barnen växer och skaffar sig färdigheter. 

All Kids Bike Learn-to-Ride Kindergarten PE-programmet ger utbildning för läraren, en uppsättning med 24 cyklar, ett förvarings-ställ, allt till reducerad kostnad. Lektionerna tar barnen från att lära sig gå på cykeln till att så småningom trampa. Programmet är nu aktivt i drygt 1000 amerikanska skolor i alla 50 delstaterna.

En av supportrarna till All Kids Bike är Ryan Dungey Foundation, en ideell organisation med fokus på barn, som bildades av den fyrfaldige Supercross- och AMA-mästaren i motocross. Han har finansierat All Kids Bike-programmet i fler än 30 skolor.

Yamaha är en annan stor supporter som nyligen donerade drygt en miljon kronor till Los Angeles Unified School District genom Yamaha Outdoor Access Initiative. De ger även bidrag för underhåll av spår och upprätthållande av tillgång till offentlig mark. Förutom att tillhandahålla cyklarna, engagerade Yamaha ett gäng duktiga förare som ger barnen tips; motocrossmästarna Eli Tomac, Ryan Villopoto och Damon Bradshaw samt mountainbikestjärnan Brian Lopes.

All Kids Bike har också samarbetat med den amerikanska racingserien Flat Track samt MotoAmerica. Vid den senaste MotoAmerica-tävlingen på Pittsburgh International Race Complex fanns en Kids Zone där unga racefans fick testa Strider-cyklar och försöka efterlikna några av de färdigheter de såg på banan. 

Dessutom är många förare officiella ambassadörer för All Kids Bike, allt från motocrossföraren Cody Webb till flat-track och roadracer J.D. Beach till Motorcycle och Cristine Sommer-Simmons.

Andra anhängare av konceptet från motorcykelindustrin inkluderar S&S Cycles, tillbehörsföretag Klock Werks, Baxter’s Garage, flera Harley-Davidson återförsäljare Troy Lee Designs, DRT Racing-teamet samt KTM och Fox Racing i samarbete med Ryan Dungey Foundation.