STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Distinguished Gentleman’s Ride 19 maj

Bild: Distinguished Gentleman’s Ride.

Under världens största välgörenhetsevenemang för vintage-motorcyklister samlas förare över hela världen för att stödja prostatacancerforskning.

The Distinguished Gentleman’s Ride, DGR, drog i gång 2012 av grundaren Mark Hawwa och sedan dess har DGR sammanfört förare från över 105 länder och samlat in hela 487 miljoner kronor. Pengarna som samlas in investeras i prostatacancer och mäns mentala hälsoinitiativ runt om i världen genom DGR:s officiella välgörenhetspartner, Movember.

Årets dag är planerad till söndagen den 19 maj med ett särskilt ambitiöst mål om 1 000 körningar runt om i världen. Och, i Sverige arrangeras insamlingar i Stockholm, Göteborg, Lidköping, Malmö, Sundsvall och Västervik.

Globalt sett är prostatacancer den näst vanligaste cancerformen hos män – med 1,4 miljoner män som diagnostiseras med sjukdomen varje år. Över 10 miljoner män runt om i världen lever nu med eller bortom en prostatacancerdiagnos. 

DGR-finansiering har gjort det möjligt för Movember att investera i biomedicinsk forskning i världsklass som leder till nya tester och behandlingar, särskilt för män med högrisksjukdom, medan Movembers globala kliniska kvalitetsregister hjälper kliniker att förbättra behandlingen och minska skadliga biverkningar.

Här kan du läsa mer och anmäla dig: https://www.gentlemansride.com/rides/sweden