STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Dovizioso startklar för Yamaha på Mizano

Andrea Dovizioso och Franco Morbidelli. Bild © Motorsport 2019.

Petronas Yamaha Sepang Racing Team gick först ut med att man inte kommer med något tema i Moto2 och Moto3 nästa säsong. Nu är det klart att även MotoGP-teamet avslutas efter säsongens sista race i Valencia. 

Men, teamet får avsluta utan sin förare Franco Morbidelli som flyttas upp till fabriksteamet och fyller skorna efter Maverick Vinales som gått till Aprilia. Italienaren blir alltså återigen teamkamrat med Fabio Quartararo. En flytt som öppnade dörren på vid gavel för Andrea Dovizioso, som avslutade sitt samarbete med Ducati efter förra säsongen. Senast Dovi tävlade i MotoGP för Yamaha var säsongen 2012. I år har han genomfört ett antal tester för Aprilia. 

Dovi kan stå på startlinjen redan 19 september på Mizano i Italien. 

Sepangs teamchef Razlan Razali och teamdirektören Johan Stigefelt kommer inom kort att tillkännage planer och detaljer för framtiden. Klart är att duon kommer att anlita två förare och att hojarna är av märket Yamaha. Att Andrea Dovizioso är en av favoriterna är klart, rykten surrar i depån om att han kan få sällskap av sydafrikanen Darryn Binder som idag tävlar i Moto3 för Petronas Sprinta Racing.