STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Dragster möter elhoj

Pressbild från waltsiegle.com

Walt Siegl är en österrikiskfödd designer och tillverkare av motorcyklar, internationellt erkänd för sin tidlösa design, experthantverk och framåtblickande teknik och material. Varje motorcykel är handbyggd på beställning av Walt i hans verkstad som ligger i en ombyggd historisk textilfabrik på landsbygden i New Hampshire, USA.

De flesta tänker säkert på hans skräddarsydda Ducatis, vilka är långt ifrån dagens eldrivna motorcyklar. Men, nu suddar han ut gränsen mellan cykel och motorcykel. 

Han drar sig inte för att utveckla och utmana sig själv som designer och tar också på sig specialprojekt, till exempel den senaste elektriska motorcykeln som beställts av Haas Moto Museum i Dallas.

Bakom den skulpterade karossen finns en 3000 W Sur-Ron-motorn och 65-volts Panasonic-batteripaket. Hojen har en uppsättning 19-tums hjul från Segways Dirt eBike (ägs av Sur-Ron) iklädda förstklassigt Bridgestone-gummi. 

Siegl ville ha det lättaste chassit som möjligt, men lade till förstärkningar i stål vid styrhuvudet och bakre upphängningens svängpunkter för att stärka fjäderviktsramen. Allt det arbetet gav resultat, maskinen väger endast 43 kilo.