STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Ducati börjar sin elektriska era

Avtalet är klart mellan Claudio Domenicali, VD för Ducati Motor Holding och Carmelo Ezpeleta, VD Dorna Sports.

Ducati kommer att producera elmotorcyklar för FIM Enel MotoE™ världsmästerskap. Det med start säsongen 2023. Ett avtal är precis tecknat mellan Ducati och Dorna Sports fram till och med 2026.

-Ducati skildras alltid för framtiden, och varje gång Ducati går in i en ny värld gör den det för att skapa den bästa möjliga produkten. Vi arbetar för att göra högpresterande elektriska motorcyklar som kännetecknas av deras lätthet och tillgänglighet för alla deltagarna i FIM Enel MotoE, säger Claudio Domenicali, VD för Ducati Motor Holding.

-Vi är mycket stolta över att kunna tillkännage Ducati som den nya, enda tillverkaren för FIM Enel MotoE. Med sin otroliga racinghistoria är det en ära att välkomna detta engagemang från en av de mest kända tillverkarna i paddocken och att ta oss an denna nya utmaning tillsammans, förklarade Carmelo Ezpeleta, VD Dorna Sports.

Detta är ett historiskt steg för motorcykeltillverkaren Borgo Panigale, som har som tradition att använda tävlingsscenen som ett laboratorium för teknik och lösningar som sedan blir verklighet för alla motorcyklister. Vad bättre plats att ta steget mot eldrivning än inom den elektriska klassen av MotoGP -VM.