STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Ducati hintar om att Marquez är på väg

Marc Marquez under MotoGP-loppet i USA 2021, som han vann. Bild: FIM. Fotograf: Lukasz Swiderek.

Ducatis general manager och teknikgeni Luigi Dall’Igna och den regerande världsmästaren Pecco Bagnaia verkar båda ha rullat ut välkomstmattan för Marc Marquez, till satellitteamet Gresini för säsongen 2024.

Marquez själv är fortsatt förtegen vilket inte är överraskande med tanke på att helgens tävlingar avgjordes på Hondas hemmaplan i Japan.

Hans inställning i frågan under Motegi-helgen kan tolkas på två sätt: antingen ska han fortfarande fatta ett slutgiltigt beslut eller så har han bestämt sig för att han ska köra för Gresini Ducati. Men, att avslöjar detta till media under Hondas hemmarace har accepterats av alla inblandade som väldigt olämpligt.

I så fall kan både Dall’Igna och Bagnaia ha sagt mer än vad Marquez uppskattat, nämligen att de förväntar sig att en flytt kommer att hända. 

Dall’Igna sa i en intervju med den italienska tv-kanalen Sky att Marquez ”mycket gärna vill köra en Ducati, och att han har bestämt sig för att lämna Honda”.

Han förtydliga senare i intervjun att inget ännu var officiellt och att kontraktet med Honda, ett fyraårigt avtal som löper ut först i slutet av 2024, förblir komplicerat att ta sig ur.

Om Marc Marquez väljer Ducati är frågan vem som tar hans plats. En lösning skulle kunna vara Johann Zarco, som har skrivit på för satelitteamet LCR Honda. Zarco kan ersättas av Iker Lecuona, den unga spanjoren har tidigare kört två MotoGP-säsonger för Red Bull KTM Tech 3 och i år gjort inhopp som ersättare för Marquez och Rins. Ett riktigt bra jobb har Iker dessutom gjort. För närvarande tävlar han i WorldSBK för Honda.

Intressant som ersättare är även Jake Dixon, trots att britten har fått ett kontrakt för att stanna i Moto2 nästa säsong. Moto2-föraren Pedro Acosta kan också vara en möjlig lösning, men här kommer KTM att göra allt för att behålla sin stora talang. 

Den brittiske roadracingförare Neil Hodgson, som blev världsmästare i Superbike 2003, har gjort ett uttalande nättidningen Crash: Marquez lämnar Honda, definitivt!