STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Ducati Multistrada – 20 år 

Modellen som förändrade Ducatis historia och gav upphov till en av de mest framgångsrika familjerna av den Bologna-baserade motorcykeltillverkaren, fyller tjugo år. Det firas med en tillfällig utställning “Multistrada 20th – Twenty Years of Evolutionary Exploration” i Ducati-museet.

Multistrada kommer även att vara en av huvudattraktionerna i Ducati World Première 2024-avsnitt, från 19 september till 7 november. Alla hittar du på Ducatis officiella webbplats och sociala medier.

I ett pressmeddelande skriver Ducati, bland annat: Multistrada föddes 2003 med syftet att erbjuda en Ducati både mångsidig och sportig, kapabel att ta sig an vilken terräng som helst med maximal säkerhet och soliditet. Den första versionen av motorcykeln var Multistrada 1000 DS, startpunkten för en familj som har fortsatt att utvecklas genom fyra generationer. Den senaste baserad på V2- och V4 Granturismo-motorerna.

Bland de viktigaste innovationerna som introducerades för första gången tack vare Multistrada som verkligen måste nämnas är Riding Modes av 2010 års modell, en lösning som nu är utbredd på de flesta modeller i tung- och mellanklassen. Multistrada V4, det tekniska riktmärket som introducerades på marknaden 2020, var vid den tiden den första motorcykeln i världen utrustad med främre och bakre radar. En lösning som har gjort det möjligt att introducera systemen Adaptive Cruise Control (ACC) och Blind Spot Detection (BSD), som förbättrar åkkomforten och säkerheten. Också på samma modell introducerade Ducati Phone Mirroring-lösningen, som förvandlar instrumentbrädan till en färgkartanavigator samtidigt som den hålls synlig information som behövs för att köra.