STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Ducati + Troy Bayliss = specialutgåva

Den italienska tillverkaren bjöd tidigare i veckan på en ledtråd ”21” inför dagens avslöjande. Och, det var inte svårt att gissa att det hade något med den australienska roadracingföraren Troy Bayliss att göra, nummer 21 är Troy Bayliss. 

Ducati Panigale V2 Bayliss 1st Championship. Pressbild Ducati.

Igår klockan 16:00 presenterade Ducati en specialutgåva av Ducati Panigale V2 Bayliss 1st Championship för att hedra australiensarens första WorldSBK-titel för Ducati 2001. De andra två titlarna för Ducati körde han hem 2006 och 2008. I bagaget har han imponerande 52 vinster, 26 pole och 94 pallplatser under 152 starter i WorldSBK. Han har även vunnit ett MotoGP-race, på Valencia 2006 där han ersatte den skadade Sete Gibernau.

Sedan tidigare har Ducati öppnat en speciell Troy Bayliss-utställning på sitt museum med alla hans titelvinnande hojar. 

Bayliss driver idag ett eget team, Demsosport, och tävlar för närvarande i Australian Superbike Championship med sin 17-årige son Oli Bayliss, som ligger fyra totalt och kör en Ducati Panigale V4 R.

Vem vet, kanske det finns ett potentiellt nytt Ducati WorldSSP-team för 2022 när reglerna förväntas öppna nästa år för att tillåta större motormodeller, som 959cc Ducati V2. 

På lördag i samband med WorldSBK-racet på Assen så kommer Michael Ruben Rinaldi, som har nummer 21 på sin hoj att avsluta med ett varv.  Bayliss själv kommer inte att vara på plats, han återhämtar sig hemma i Australien efter skador i samband med en cykelolycka tidigare i år.