STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Elhoj ute efter hastighetsrekord

WMC250EV som utvecklats av White Motorcycle Concepts. Pressbild whitemotorcycleconcepts.com

Förändringens vindar blåser över motorcykelindustrin när ett växande antal mindre tillverkare försöker göra sig ett namn på EV-marknaden. Den senaste elektriska hojen som ansluter sig till scenen är WMC250EV som utvecklats av White Motorcycle Concepts i Storbritannien.

Med en revolutionerande design betonar WMC250EV aerodynamisk effektivitet som ett sätt att förbättra räckvidden och maximera hastigheten. Grundaren av företaget, Robert White, hävdar att denna prototyp kommer att vara den snabbaste elektriska motorcykeln på planeten, men han kommer att behöva bevisa det påståendet eftersom WMC250EV hoppas kunna leva upp siffran i sitt namn, 250 miles per hour, vilket betyder 402 kilometer i timmen.

Planen var att lansera projektet på Silverstone, med en livesändning, onsdagen den 23 juni men på grund av begränsningar kopplat till coronapandemin tvingades eventet ställas in. 

Robert White, är så säker på motorcykelns innovativa teknik, att han planerar att försöka sätta landhastighetsrekordet i Bolivia 2022.

Här kan du ta del av projektet: