STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Elhojen RQi på G mot debut

RQi från kinesiska NIU.

Ifjol presenterade det kinesiska NIU sin tolkning av en elektrisk motorcykel, under namnet RQi. Den var ursprungligen planerad för global debut under andra kvartalet 2020, men coronapandemin satte käppar i hjulen för lanseringen.

Nu ryktas det att RQi närmar sig en introduktion, i alla fall på den kinesiska marknaden. Brittiska electrek.com skriver att NIU höll ett produktlanseringsevenemang tidigare i veckan för elektriska mopeder och sparkcyklar, och där gjorde RQi ett överraskande framträdande. 

Den elektriska motorcykeln ser precis ut som koncepthojen som presenterades 2020. 

En retro-moder designen, som påminner en hel del om Husqvarna Vitpilen.

Kärnan ligger en mittmonterad 30 kW elektrisk motor som genererar 40 hästkrafter och för över energin till bakhjulet via ett remdrivsystem, med en påstådd topphastighet på 160 km/h och imponerande sträcka på 13 mil från en enda laddning. 

RQi kommer med en inbyggd 5G-anslutning, som låser upp en mängd IOT-funktioner; stöldskyddssystem, GPS-navigering och Over The Air-uppdateringar.

RQi förväntas lanseras under senare delen av året.

Och, med tanke på att NIU har en stark närvaro både i Asien och Europa så är chansen stor att efter några månader på den kinesiska marknaden kommer den nya RQi att göra entré även på den Europeiska marknaden.