STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Elvis Presley och Triumph 

Elvis köpte nio Triumph-motorcyklar 1965 till sig själv och hans Memphis Mafia, så de kunde köra tillsammans i bergen i Los Angeles. Idag är hojarna spårlöst borta.

Nu vädjar Triumph till sina fans att hitta dessa historiska motorcyklar.

Elvis Presley var en passionerad motorcyklist och körde hoj i flera av sina filmer, inklusive en röd och silverfärgad Triumph 650 Bonneville “Desert Sled” i komedivästern “Stay Away Joe” från 1968.

Men Elvis introduktion till Triumph motorcyklar kom flera år tidigare sommaren 1965 under inspelningen av musikalen “Frankie and Johnny” i Samuel Goldwyn Studios, Hollywood. Under ett uppehåll av filmningen tillbringade Elvis tid med närmaste vännerna, kända som “The Memphis Mafia” i sitt hem i Bel Air.

Jerry Schilling, en i gänget, lade en handpenning på en ny Triumph T120 650 Bonneville på Robertson & Sons på Santa Monica Boulevard. När han tog med hojen hem bad Elvis om att få ta den på en tur runt Bel Air-kvarteret. 

När Elvis kom tillbaka sa han till sin transportchef, Alan Fortis, att “beställa en till alla killar, men… det måste bli ikväll!”

Robertson & Sons lyckades leverera sju Triumphs den natten, en blandning av 650 TR6:or och de högpresterande, dubbelförgasade 650 T120:orna. De körde tillsammans runt Bel Air sent på kvällen och stannade bara när grannar ringde polisen för att klaga. De återstående motorcyklarna anlände två dagar senare.

Av originalcyklarna finns inga spår, utan någon formell registrering vet ingen vart de tog vägen efter sommaren 1965. Nu vädjar Triumph till fans runt om i världen att hjälpa till att spåra eller avslöja ödet för dessa maskiner.

Den som har någon information relaterad till var en av dessa historiska hojar finns, kontakta Triumph på: elvistriumph@triumphmotorcycles.com.