STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

En ombyggd BMW R100 R, med själ

MBW R100 R förvandlad till Ceiba av Panache Customs. Bild: Panache Customs.

Året var 1916 när Gustav Otto och Karl Rapp, två tyska ingenjörer, slog samman sina företag till Bayerische Motoren Werke. Från början specialiserade de sig på flygteknik för att tre år senare fokusera på motorcyklar. 1923 lanserade de sin R32.

Vi hoppar fram till R100 R, som tillverkades mellan 1987 och 1996. Den sista hojen i den serien. Den basmodell som det franska företaget Panache Customs satte händerna i registrerad den första ägaren i Bayern 1992.

Hojen fick namnet Ceiba och målet var att skapa ett autentiskt fordon. Troget sitt bayerska ursprung och historia, genomsyrat av naturen. Från dess färger till namnet. Ceiba är ett imponerande tropiskt träd som kan mäta sig över 70 meter högt och vördades av mayacivilisationen. Och, om såg det som en symbol för överflöd. 

För att balansera hojens mycket grova, rustika utseende och göra den till en modern motorcykel, valde byggarna att utrusta den med modern teknik, vilket garanterar föraren en bekväm körning och som ger realtidsdata om motorcykelns status.

Idag är glider hojen på de vilda vägarna i Ohio, USA.

Här kan du läsa mer om motorcykeln: https://www.panachecustoms.com