STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Energica lanserar Experia för turer

Nya Energia Experia. Bild: Energica.

I samband med FIM Enel MotoE World Cup på Mugello i helgen presenterade Energica sin nya touringhoj Experia. Från racing till landsväg har Energica kört tusentals mil och samlat på sig erfarenheten och nu lägger det italienska företagets fokus till ett nytt element: den elektriska ”wanderlust”, ordet en stark önskan att vandra eller resa och utforska världen.

-Vi förenade högteknologisk elektrisk mobilitet med motorcykelresenärens lust att ströva omkring. Avsikten var att skapa den första elektriska motorcykeln skapad speciellt för långväga hojälskare, säger Giampiero Testoni, CTO Energica Motor Company.

Hesperia var namnet som de gamla grekerna gav för de oförstörda länderna bortom den då kända världens västerländska horisont. Denna anda av utforskning kan nu hänge sig åt av alla förare som vill resa på ett miljövänligt sätt. Detta översätts till den längsta räckvidden för en elektrisk motorcykel, oavsett hastighet, upp till 420 kilometer. 

Kåpan ger utmärkt väder- och vindskydd och nya rymliga, hårda sidoväskor och toppfodral med en total kapacitet på 112 liter inkluderas i Launch Edition. 

Experia är utrustad med två USB-portar på instrumentbrädan och ytterligare två i ett vattentätt stort och låsbart förvaringsfack. Tillbehörslistan kommer gradvis att växa och kommer att täcka alla behov hos förare som älskar grön touring.

Motorcykeln kan beställas från den 1 juni 2022 i alla Energica-butiker världen över och kommer att finnas tillgänglig från och med hösten 2022. 

Mer information och priser hittar du här: www.energicamotor.com