STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Energica tar sig an Japan och Australien

Energicas EsseEsse9+ är en av modellerna som ska lanseras i Japan och Australien. Bild: Energica.

Den italienska tillverkaren av elektriska motorcyklar har nu beslutat att expandera till marknaderna i Japan och Australien, och det redan i början av nästa år. 

Det tack vare ett kapital som tillförts Energica via en nyligen genomförd investering från Ideanomics, ett värdepappersföretag fokuserat på att öka användningen av elfordon. Energicas har idag redan partnerskap med Estar & Co., Ltd. för den japanska marknaden och Australian Electric Motor Co. för den australienska marknaden.

Enligt måndagens pressmeddelande från Energica kommer företaget att börja leverera motorcyklar till de två länderna under Q1 2023, och de kommer initialt att sälja tre av sina fyra modeller; Energica Ego sporthoj, EsseEsse9+ nakenmaskin och Eva Ribelle hypernaken. Äventyraren Experia kommer att finnas tillgänglig för beställning strax därefter.

Australien och Japan viktiga marknader för Energica för att öka sin totala marknadsandel. Japans långa historia av motorcykelracing var en faktor som lockade. 

-Japan är en nyckelmarknad för oss. Energicas närvaro i Japan beseglades i augusti på den åtta timmar långa Suzuka Circuit, där våra motorcyklar hyllades för sin prestation under de många testvarven i detta prestigefyllda och världsberömda uthållighetslopp, säger Livia Cevolini som är vd på Energica Motor Companys.