STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

F1-föraren som vill köra hoj genom USA 

F1-föraren Daniel Ricciardo har en passion för motorcyklar. Bild: Uk.moto1.com

I slutet av november lämnade Daniel Ricciardo team McLaren och återvände till Red Bull Racing som tredjeförare för säsongen 2023. Australiensaren har tagit 32 pallplatser under sin karriär, de flesta under sin första tid med Red Bull. 

I rollen som tredjeförare kommer han att ta sig an huvuddelen av teamets testning och simulatorarbete. Därtill hoppar han in om teamets förare Max Verstappen eller Sergio Perez inte kan köra. 

I samtal med Tom Clarkson, värd för den officiella Formel 1-podcasten Beyond the grid, berättade Ricciardo om en dröm som står högt upp på hans att-göra-lista. 

-En sak jag vill göra är att jag vill åka tvärs över Amerika på en minimotorcykel, i princip från New York till L.A. Vi vill på ett sätt göra det till en spännande resa och inte gå på gränsen för minsta motstånd.

Planen är att korsa USA på en 110 kubik motorcykel och att den kommande resan handlar lika mycket om symbolik som om äventyr. 

-Jag vill ta chansen att ha ett ledigt år för att sakta ner, och att köra en 110 kubik genom Amerika symboliserar att sakta ner och bara ta in allt. Vi funderar alltid på att komma någonstans så snabbt vi kan, få jobbet gjort och det är som att nej, jag vill suga in allt och bara vara. Gå bara tillbaka till grunderna och uppskatta alla små saker, och även det okända, säger Ricciardo i podden.

När han lämnade Red Bull F1 2018 fick han av KTM en skräddarsydd motorcykel. Intresset för maskiner på två hjul är stort, och tränat ihop med den före detta MotoGP-föraren Sete Gibernau.