STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Fas 2 av Triumph TE-1

Pressbild Triumph TE-1.

Triumph Motorcycles startade i maj 2019 ett unikt samarbete för att utveckla en specialiserad elektrisk motorcykelteknik och innovativa integrerade lösningar. 

Ett projekt som drivs i samarbete med Williams Advanced Engineering, Integral Powertrain Ltd e-Drive Division och WMG vid University of Warwick.

Målet med detta tvååriga projekt är fokuserat på att utveckla elektriska motorcykelfunktioner – ge en input till Triumphs framtida erbjudande för elmotorcyklar, driva innovation, förmåga och nya immateriella rättigheter, förbättra trovärdigheten och profilen för brittisk industri och design.

Steve Sargent är produktchef för Triumph och säger på bolagets hemsida:

-Vår framtida produktstrategi är inriktad på att leverera de mest lämpliga motorplattformarna för det förändrade landskapet av kundernas behov, och vi ser en Triumph elmotorcykel som ett viktigt krav tillsammans med våra signaturmotorer med två och tre cylindrar. 

Nu är projektet inne i fas två av fyra och Triump rapporterar att inklusive innovation inom design av batterier och drivlinor överstiger de första testresultaten långt de nuvarande riktmärkena och branschmålen. Man har även släppt de första designskisserna för det slutliga projektet TE-1-prototypen.

Projekt TE-1 finansieras av den brittiska regeringens Office for Zero Emission Vehicles (OZEV) och levereras genom Innovate UK.