STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Fema gästar podden “Chasing the Horizons”

Femas generalsekreterare Dolf Williger. Bild: Fema.

Nu finns ett nytt avsnitt av BMW Motorcycle Owners of America podcast ”Chasing the Horizons” som leds av Wes Fleming. I avsnitt 141 har han bjudit in Femas generalsekreterare Dolf Williger. Och, de tar sig an både viktiga och stora ämnen; transportfattigdom, hur dagens lagar och regler kan hjälpa motorcyklar att passa bättre in på våra marknader och hur MC passar in i Europas olika kulturer och hur detta kan gynna framtida MC-förare.

Lagar som antagits i EU påverkar miljontals MC-förare runt om i världen. Det är inte bara lagstiftning om utsläpp av växthusgaser, även om det verkligen är en stor del av det. När allt kommer omkring måste europeiska motorcykeltillverkare som Triumph, BMW, KTM, Ducati, etcetera skräddarsy sina hojar för Europa, men alla andra tillverkare som vill sälja sina maskiner i Europa måste också övergå till sådana som Euro5 och framöver, Euro6.

Federation of European Motorcyclists’ Associations, Fema, samordnar sina ansträngningar på EU-lagstiftningsnivå, och säkerställer att europeiska motorcyklister talar med en gemensam röst, en förhoppningsvis tillräckligt hög för att bryta igenom och göra sin sak hörd hos de som beslutar om framtiden.

SMC är medlem av Fema sedan lång tid och arbetar aktivt med viktiga frågor för motorcyklister. 

Här hittar du podcasten: https://horizon.bmwmoa.org/author/motochiba/