STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

FIM firar 120 år 2024 och lanserar ny logo

Jorge Viegas, FIM:s president, vid nya den nya logon. Bild: FIM.

Fédération Internationale de Motocyclisme, FIM kommer 2024 att fira sitt 120-årsjubileum. Inför det stundande firandet introducerade FIM förra veckan sin nya varumärkesidentitet. Den nydesignade blå monokroma logotypen består av en dynamisk lutande akronym med tre fetstilta bokstäver, mer allmänt känd som FIM. Den initiala bokstaven F skärs av tre horisontella linjer, denna detaljering slutar på vänster sida med en krökt siluett, som liknar formen av en vinge.

Målmedvetet designade. De tre vingformade linjer, även kallade ”hastighetslinjer”, antyder en känsla av fart men skildrar samtidigt ett tydligt grafiskt arv med de klassiska FIM-emblemen från det förflutna.

Jorge Viegas, FIM:s president säger:

-FIM:s varumärkesidentitet måste spegla förbundets drivkraft och vilja att omfamna och reagera på utmaningarna i dagens snabba värld. Även om vi med rätta vill markera och fira 120 år av FIM och den stora historia som har fört oss till denna punkt, måste vi också se framåt, med detta i åtanke tror jag att den nya FIM-logotypen fångar den perfekta blandningen av arv och framtiden. Det kommer att vara ett stolt ögonblick att se den rullas ut från och med 2024 och framåt.

Här nedan den logo som kommer att ersättas till 2024.