STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

FIM och FIA motverkar hatretorik på nätet

Bild: FIM.

Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM) och Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) har undertecknat av en stadga för samarbete som en del av den globala koalitionen för att motverka hatretorik på nätet inom sport.

Undertecknandet mellan FIA:s president Mohammed Ben Sulayem och hans motsvarighet på FIM, Jorge Viegas, ägde rum på Francorchamps-banan inför Belgiens Formel 1 Grand Prix i slutet av förra månaden.

Många intressenter inom sport, inklusive idrottare, volontärer, tjänstemän, fans, idrottsorganisationer, onlineplattformar, teknikföretag, myndigheter och tillsynsorgan har viktiga roller att spela i denna globala koalition för att komma till rätta med problemen.

FIA och FIM kommer nu att bidra i den kampen.

FIA:s president Mohammed Ben Sulayem och hans motsvarighet på FIM, Jorge Viegas. Bild: FIM.

Löftet inkluderar:

     • Upprätthålla och främja bästa praxis i samband med förebyggande, spridning och avlägsnande av hatretorik på nätet inom idrott i alla dess former.

     • Upprätthålla en öppen dialog med intressenter inklusive idrottare, volontärer, tjänstemän, fans, online-plattformar, teknikföretag, myndigheter och tillsynsorgan i vår kampanj för att ta bort hatpropaganda online från sport.

     • Dela kunskap och forskning om hatretorik på nätet inom idrott för att hjälpa till att utrota dess skadliga effekter och hålla idrotten social.

     • Främja en samarbetsstrategi mellan idrottsorganisationer, online-plattformar, teknikföretag, myndigheter och tillsynsorgan för att främja en transparent, positiv och inkluderande idrottsmiljö som hjälper till att motverka effekterna av hatretorik på nätet inom idrotten.