STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Förbud mot elhojar på bergsvägar i tysk region

Flera europeiska länder förbjuder motorcyklar från bergsvägar under sommaren som en säkerhetsåtgärd, och mot buller. Nu har en tysk region även meddelat ett förbud mot elmotorcyklar på vissa bergsvägar. Det skriver Le Repaire des Motards. Kommunstyrelsen i Haut-Taunus-regionen i Tyskland har beslutat att starta ett försök som skulle förbjuda motorcykeltrafik på bergsvägar varje helg, mellan april och oktober.

Eftersom förbuden mot motorcyklar på dessa vägar under helgerna främst har till syfte att begränsa buller så kan man undra varför elmotorcyklar inte är undantagna. Men, åtgärden specificerar alla motoriserade tvåhjuliga fordon som kan färdas över 45 kilometer i timmen med en motorvolym på mer än 50 kubik. Och, myndigheterna, enligt Le Repaire des Motards, uppger att lagstiftningen inte skiljer sig mellan bränsledrivna MC och elmotorcyklar.

Den franska tidningen skriver att om inte elbilar också förbjuds på bergsvägar under sommarhelgerna är det enda man kan anta att detta inte är en åtgärd mot buller utan mot motorcyklar som sådana.