STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Först, andra, tredje – en MV Agusta F4 LH44

Lewis Hamilton och specialutgåvan av MV Agusta F4 LH44. Bild: MV Agusta.

Maskinen som ska gå under anrika Sotheby’s klubba är en sällsynt specialutgåva av MV Agustas ikoniska F4-sporthoj. Inspirerad av den flerfaldiga F1-världsmästare Lewis Hamilton – MV Agusta F4 LH44. Den andra motorcykeln från den italienska tillverkaren som är signerad Lewis Hamilton. 2016 kom den limiterade specialmodellen Dragster 800 RR Lewis Hamilton.

Det var året efter som MV Augusta tog fram ytterligare en Hamilton-inspirerad utgåva, då av flaggskeppet F4, i endast 44 exemplar. En blinkning till Hamiltons nummer på sin formelbil. Nu har ett exemplar med nummer 34 i ordningen dykt upp på den brittiska auktionsfirman på Sotheby’s. Racinghojen är baserad på F4 RC och specialutgåvan LH44 med avgassats från SL-Project, vilken ökar kraften till 212 hästkrafter. Den unika rubinröda färgen med pärlemorfärg och ”44”-dekaler gör att maskinen sticker ut än mer.

Med bara fem mil på mätaren är F4 LH44 praktiskt taget helt ny, och prislappen när den såldes låg på cirka 670 000 kronor. Idag vet finns ingen indikation på värdet eller utropspriset på Sotheby’s websida.