STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Första test för Aprilia Tuareg-prototypen 

Första testen av Aprilia Tuareg-prototypen. Bild: Aprilia.

Aprilias återkomst till de stora afrikanska ökenrallyn närmar sig. Nu har den nya Aprilia Tuareg-prototypen, utvecklad för öknen, genomfört de första kilometer av tester med positiv feedback från både Aprilia Racing-fabriksförarna, Jacopo Cerutti och Francesco Montanari.

Tuareg för ökenrace visades upp under firandet av Aprilia All Stars den 27 maj. Modellen är skapad på den tekniska basen av den maskin som för närvarande deltar i Italienska Motorally Championship som körs i terräng – för att skapa utvecklingsvägen för projektet “Back to Africa”.

Prototypen är utvecklad av Aprilia Racing i samarbete med Gcorse, som ägs av bröderna Guareschi. De nyttjar terrängbasegenskaperna hos den vanliga Tuareg 660, och introducerar lämpliga modifieringar som krävs för att ta itu med den svåra afrikanska utmaningen. 

I detta första skede av arbetet lades fokus på chassiarkitekturen, med en ny modulram och omarbetade geometrier för att garantera stabilitet vid höga hastigheter. Utvecklingen kommer att fortsätta under de kommande månaderna med ett första motorutvecklingssteg och en första tilläggstank.

Tävlingsversionen av Aprilia Tuareg 660 är utrustad med Öhlins by Andreani fjädring, helt titanium SC Project avgaser och specifikt Sprint Filter luftfilter. Samarbetet med Metzeler var ovärderligt, eftersom de är alltmer intresserade av den tvåcylindriga äventyrsvärlden och valde Aprilia för att utveckla produkterna för ett framtida engagemang i rallyraider.