STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Framtidens racing startar idag

Den fjärde elektriska superbiken Delta-XE . Pressbild.

Delta-XE är elektrisk superbike som tagits fram av det nederländska universitetets Electric Superbike Twente-program. Programmet består av studenter som designar och bygger en elektrisk tävlingshoj och målet är att uppnå MotoGP-varvtider med en helt elektrisk superbike.

Varje år tar en ny grupp studenter över programmet och detta är skolans fjärde Delta-XE, och arbetet fortsätter med att göra hojen redo för tävlingssäsongen.

Delta-XE väger 220 kilo och når en acceleration på 0-100 kilometer i timmen på mindre än tre sekunder och från 0 till 200 kilometer i timmen på nio sekunder. Förutom den höga accelerationen bör Delta-XE enligt studenterna kunna nå en toppfart på 300 kilometer i timme.

Projektgruppen skriver i ett pressmeddelande: Vi har uppnått en maximal effekt på 150 kW, motsvarande 200 hk, vilket är en ökning med 20 procent jämfört med ifjol. Med nästan 600 litiumpolymerceller kan dessa lagra mycket energi och frigöra den snabbt, och batteripaket har en total kapacitet på 13,5kWh, vilket liknar superbikes i klassen MotoE som kör under MotoGP.

I år är SKF återigen en partner och tillhandahåller lagren för elmotorn, växellådan och svängningen, förutom ekonomiskt stöd.

Här kan du läsa mer om projektet: www.electricsuperbiketwente.nl