STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Frankrike sänker bullergränser på banor 2024

Le Mans i Frankrike. Bild: Milagro.

Frankrike kommer att sänka bullergränserna på sina racerbanor från 102 till 95 decibel till 2024 då landet strävar efter att bekämpa buller. 

Den nya lagstiftningen innebär att gaturegistrerade motorcyklar måste begränsas hårdare på franska racingbanor. Dock kommer inte förordningen, för närvarande, att gälla roadracingmotorcyklar som endast är registrerade för bana.

Det betyder att till exempel Frankrikes Grand Prix, World SBK i Magny-Cours, Bol d’Or och 24 Heures Motos inte är hotade. 

I Storbritannien testas ”bullermikrofoner” under sommar då regeringen försöker hålla nere bullernivåerna. Till exempel på Brands Hatch är buller ett särskilt problem på grund av närheten till ett stort antal hus. Och, Lommel MX Track i Belgien betraktas som en av de mest utmanande banorna i världen när det kommer till buller, och banan har på senare tid hotats av stängning på grund av problemen med buller.

Elmotorcyklar eliminerar buller, och även om de kanske inte är uppskattat av åskådarna på kort sikt så kan de vara fördelaktiga för racingfans på lång sikt eftersom färre banor kommer att tvingas stänga på grund av buller.