STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Fri fart på tyska Autobahn kan snart begränsas

I Tyskland har 70 procent av Autobahn-nätet oreglerade hastigheter. Nu har lagstiftare börjat fundera på att införa hastighetsbegränsningar på de tyska motorvägarna. Moto.it rapporterar att idén att reglera hastigheten på Autobahns har kommit till på grund av en förändring i opinionen, där 45 procent av medlemmarna i ADAC* håller med om att hastighetsbegränsningar bör införas. I stället för att gränsvärdena införs som en direkt säkerhetsåtgärd, tänker de främst på utsläpps- och föroreningar. Det rapporteras att en gräns på 130 kilometer i timmen kan leda till en utsläppsminskning på nästan två miljoner ton med koldioxid per år. Om gränsen sätts till 120 kilometer i timmen skulle utsläppsbesparingen kunna bli så mycket som 2,6 miljoner ton per år.

Nyheten från Tyskland kommer när den franska premiärministern Elisabeth Borne har uttalat sig för att sänka den franska motorvägshastigheten till 110 kilometer per timme. Även här är motiveringen föroreningsrelaterad. 

* ADAC, Allgemeiner Deutscher Automobil-Club, är Tysklands och Europas största bilägarorganisation med närmare 21 miljoner medlemmar.