STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Gerloff ersätter skadad Morbidelli i MotoGP

Garrett Gerloff inför ett race i WorldSBK med sitt team GRT Yamaha WorldSBK Team.

Den amerikansk WorldSBK- föraren Garrett Gerloff ersätter skadade Franco Morbidelli i helgens MotoGP-race på TT Circuit Assen. Morbidelli kör för Petronas Yamaha Sepang Racing Team, där Johan Stigefelt är teamledare. Bakgrunden till Gerloffs plötsliga inhopp är att italienaren under träning drabbades av en knäskada. 

Nu är det inte första gången som Gerloff sitter på Yamahas MotoGP-hoj. Ifjol ersatt han Valentino Rossi i Yamahas fabriksteam i Valencia under den fria träningen i väntan på att Rossi skulle uppvisa ett negativt testsvar för Covid-19. Då hade Gerloff aldrig tidigare kört på den banan och heller aldrig kastat ett ben över en Yamaha M1.

Gerloff till www.worldsbk.com: Jag är glad över möjligheten i helgen, jag är inte någon som flyr från en utmaning, så jag är redo att komma till banan. Det blir en ny bana för mig, jag gillar att prova nya spår, det ser roligt, snabbt och flytande ut och passar verkligen min körstil. Jag ser fram emot att hoppa på Yamaha M1 igen och vrida på gasen. Vi får se hur saker går, men jag mår bra och vill tacka Yamaha och teamet för att de överväger mig som ersättare. Det kommer inte att bli lätt, men jag ska ge det mitt bästa!

Gerloff har vunnit mästerskapet MotoAmerica Supersport 2016 och 2017, och kom trea 2019. Till säsongen 2020 kallades 25-åringen in till GRT Yamaha-truppen i WorldSBK. Direkt från start blev han blev en rookie-sensation och tog poäng både i Barcelona och på Estoril. Den 25-årige Texasbon har fortsatt att imponera i mästerskapet, där han ligger sexa sammanlagt.

Debuten till helgen gör att Gerloff blir den första amerikanen som kör i den främsta klassen sedan den bortgångne Nicky Hayden 2016.