STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Goodyear, Dunlop och Avon Tyres

Avon har tillverkat däck sedan 1904 för bilar, motorcyklar, skåpbilar och släpvagnar.

Förra året förvärvade däcktillverkaren Goodyear varumärket Avon Tyres. Nu har moderbolaget tillkännagivit ”nya fokus” och ”återupplivade tillvägagångssätt” för Avon Tyres. Goodyear skriver i ett pressmeddelande att Avon kommer att arbeta i komplement till Dunlop, som också ägs av Goodyear.

Goodyears långsiktiga strategi för sina två kända motorcykeldäckmärken fokuserar på att vidareutveckla dess motorcykelcenter of excellence i Montlucon, Frankrike, där många av premiumprodukterna i Dunlop-sortimentet för närvarande utvecklas tillsammans med World. Racerdäck på mästerskapsnivå för Moto2 och FIM Endurance World Championship.

Ben Hoge, General Manager Motorcycle Europé på Goodyear säger i pressmeddelandet:

-Dunlop och Avon har en stolt historia och spännande framtid. Sortimenten är mycket kompletterande och meningsfullt differentierade, så detta ger oss möjligheten att erbjuda ett bredare urval av däck, med en av de yngsta produktportföljerna i branschen, till både handeln och förarna. När vi planerar för 2024 och framåt kommer vi att avslöja nya produktlinjer, teknikuppgraderingar och tydlig marknadspositionering för båda varumärkena.