STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

H-D LiveWire börsnoterat i USA

Harley-Davidsons vd Jochen Zeitz ringde i klockan på på New York Stock Exchange. Bild: Electrec.com

I går listades Harley-Davidsons spinoff LiveWire på New York Stock Exchange, och det markerar första gången ett helelektriskt motorcykelföretag har blivit börsnoterat i USA. Och, det var Harley-Davidsons vd Jochen Zeitz som ringde i den berömda klockan som signalerar att handeln öppnar. 

LiveWire blev en separat division av Harley-Davidson 2019 och har introducerat flera förnyanden av den batteridrivna motorcykeln. Ifjol såldes 461 LiveWire och företaget uppskattar under året säljer 957 hojar av modellen.

I december 2021 gick Harley-Davidson ut med planer på att börsnotera LiveWire. 

Affären inkluderade finansiering av 400 miljoner dollar i kontanter som innehas av AEA-Bridges Impact Corp, en investering på 100 miljoner dollar från Harley-Davidson och en investering på 100 miljoner dollar från KYMCO genom en privat investering i offentliga aktier.

-Denna transaktion representerar en stolt och spännande milstolpe för LiveWire mot sin ambition att bli det mest eftertraktade elmotorcykelmärket i världen, sa Zeitz.

Planen visar på att försäljningen av LiveWire kommer att stiga under vart och ett av de kommande fyra åren och att 2026 kommer man att uppnå över 100 000 sålda enheter.

För att fira börsnotering har tillverkaren återupptagit reservationer för märkets efterlängtade andra modell, LiveWire S2 Del Mar.