STÖRST
BREDAST
OBEROENDE
NYTT NUMMER UTE NU!
Link to Facebook Link to Instagram
Senaste omslaget av MC-folket

Harley-Davidson S2 Del Mar Launch Edition

Prototypmodellen visas här. Produktionsmodellens funktioner kan variera. Bild: LiveWire.

När Harley-Davidson listade LiveWire som ett fristående varumärke så kopplades det elektriska mobilitetsföretaget från tillverkarens tunga arv av motorcyklar. En frihet i design som visar sig tydligt i 2023 års S2 Del Mar. 

LiveWire tar en ny väg och börjar med att rulla ut en begränsad upplaga om 100 maskiner av Del Mar Launch Edition. Samtliga sålde slut på under en timme, men det går att skriva upp sig på väntelistan om det skulle bli en öppning i kön. Eller, för att bli meddelad i förväg om när man kan reservera produktionsversionen av S2 Del Mar.

Bortsett från den begränsade upplagan kommer både Launch Edition och produktionsmodellen att visa upp LiveWires nya S2 Arrow-plattform. Den modulära arkitekturen vars batteri, motor, laddning och kontrollsystem har utvecklats vid varumärkets laboratorium vid Mountain View, Kalifornien. 

Tack vare det fullt integrerade chassit och drivlinan producerar Del Mar 59,6 kW (80 hästkrafter) och väger in på 199,5 kilo. Det gynnsamma kraft-till-vikt-förhållandet resulterar i att motorcykeln, enligt tillverkaren, klarar 0 till 96,5 meter på 3,5-sekunder. Räckvidden är 16 mil vid stadskörning, på en laddning. 

Del Mar vänder sig till de som kör i staden och pendlare, med street tracker-styling inklusive högt monterade styre. 

Del Mar Launch Editions kommer att byggas på beställning med ett listpris på 177 700 kronor. Produktionen av standardmodellen S2 Del Mar drar därefter i gång, och priset i standardutförande börja på 150 599 kronor.